КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Археолошко налазиште Медијана отворено након 10 година реновирања

Након десет година реновирања и уложених 185 милиона динара, археолошко налазиште „Медијана“ у Нишу коначно је отворено за јавност. Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе Маја Гојковић отворила је реновиран локалитет у присуству епископа Нишког Г. Г. Арсенија и градских званица и истакла да је циљ да се млађе генерације упознају са богатом историјом не само овог града, већ и читаве Србије и светске цивилизације.

Ово је прави начин да обележимо крај године. Десет година заједничког рада Владе Републике Србије, на челу са Министарством културе и града Ниша, али пре свега Народног музеја“, рекла је министарка културе Маја Гојковић и истакла да је са директорком Народног музеја Ниш Весном Црноглавац разговарала о наредним корацима који подразумевају и осветљење „Медијане“ што би створило услове за одржавање одређених културних манифестација у вечерњим сатима.

Пројекат је подржала Влада Републике Србије, Министарство културе, Градска управа Ниша и Народни музеј Ниш. Археолози, стручњаци из Републичког завода за заштиту споменика културе и архитекти радили су заједно како би се налазиште спремило за јавност.

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски изразила је задовољство отварањем „Медијане“ након 10 година реновирања и најавила подршку у будућем пројекту изградње зграде Музеја у граду.

Уколико сте љубитељ историје и археологије, обилазак археолошког налазишта „Медијана“ сада ће бити незабораван. Медијану можете посетити од 10 до 15 сати, а улаз је до краја године бесплатан. Са редовним радом археолошко налазиште Медијана наставља након божићних празника и како је најављено биће отворено за посетиоце током целе године, а цена улазнице је 200 динара.

СЈД / Д.И.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО