КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Зашто се у Нишу изнова ломе дечији мобилијари, чупају постављене канте за смеће, цртају графити?

Готово да нема насеља у Нишу без смећа, графита и поломљених дечијих мобилијара. На сваком кораку наилазимо на ружну слику и чини се да и када се поставе нови мобилијари или нове канте за смеће, у кратком року буду оштећене или потпуно уништене.

Као један од примера ружења града из ЈКП „Медиана“ наводе цртање графита и питају се да ли је њихово чишћење на нишавском кеју Сизифов посао.

Колико јуче уклонили смо један од многобројних графита на нишавском кеју, међутим када су наше екипе следећег дана кренуле да наставе посао, затекао их је на истом месту графит који је неко ишарао током ноћи, наравно уклонили смо и тај графит и наставили даље са послом. Поставља се питање зашто?“, наводе из ЈКП „Медиана“.

Они додају да су такође и све корпе за отпад на Сомборском булевару оштећене и да се стално оштећују и ломе канте, као и дечији мобилијари у свим деловима града. Овакве ствари се свакодневно дешавају и из ЈКП „Медиана“ апелују да се вандали, који уништавају град пријаве надлежнима.

Мишљење великог броја грађана је да је неопходан надзор, постављање камера и кажњавање од стране комуналаца. Надамо се да ће нешто од тога бити спроведено, а до тада нам остаје да као појединци не бацамо смеће, реагујемо када приметимо вандализам и у крајњем случају то и пријавимо.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО