КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Владимир Пиштало у Нишу промовише нови роман

Један од најзначајнијих и најпревођенијих савремених српских писаца Владимир Пиштало, представиће нови роман „Песма о три света“ у петак, 9. фебруара, у Народној библиотеци „Стеван Сремац” у 19 сати.

Прича романа „Песма о три света” смештена је у период на преласку из 17. у 18. век и повезује три континента: Европу, Африку и Америку. Приповест у првом лицу главне јунакиње Озане, казује песму о женском Дон Кихоту у бурно доба колонијализма и откривања нових светова.

Песму о три света води велика и храбра машта. Она прави широк културолошки захват, од барока – доба раног просветитељства, масовног ропства и грађења светског система, па све до Наполеоновог освајања Пераста. Владимир Пиштало има редак дар за разумевање других култура. Он препевава историју.“ – наводи се у опису књиге.

Поред аутора Владимира Пиштала, на промоцији ће говорити књижевник Селимир Радуловић, управник Библиотеке Матице српске и Ненад Шапоња, рецензент и издавач. Модератор вечери је Емилија Радмиловић.

Владимир Пиштало рођен је 1960. године, један је од најзначајнијих и најпревођенијих савремених српских писаца, добитник НИН-ове награде, награде „Меша Селимовић” и награде „Борисав Станковић”. Његов роман Тесла, портрет међу маскама је преведен на двадесет, а роман Миленијум у Београду на десет језика.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО