КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Вишебој за младе извиђаче у Светосавском парку

Први весник пролећа и извиђачких акција „Стари Бор“, једнодневни вишебој намењен категорији млађих извиђача и планинки у организацији одреда извиђача „Јосиф Панчић“ из Ниша, и ове године, 8. пут за редом, доноси традиционално такмичење у сналажљивости, окретности и спретности у извршавању задатака, у суботу, 16. марта у нишком Светосавском парку.

Акција је намењена млађим извиђачима и планинкама узраста од петог до осмог разреда основне школе, а поред учесника из Ниша очекују се и млади из Беле Паланке, Сврљига, Зајечара и Крушевца.

Извиђачи и планинке моћи ће да се опробају у различитим дисциплинама као што су брзо везивање чворова и полигон спретности, и разним традиционалним дисциплинама попут сигнализације семафором и оријентације помоћу карте. Такмичењем се развија сналажљивост, окретност, спретност и брзина у извршавању појединих задатака“ – истичу организатори.

Циљ ове акције је, како наводе из одреда, да се кроз теме које су блиске млађим члановима прође извиђачки програм предвиђен за њихов узраст, да стекну нека нова знања и вештине, и заједничким напорима савладају предвиђене задатке. Такође, кроз такмичење се јача тимски дух, способност, пријатељство и солидарност учесника.

Долазак и пријава екипа су од 8:45, а такмичење ће трајати до 16 сати, када ће бити и додела награда за најбоље учеснике.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО