КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Ускршње сеоце у дворишту Пантелејске цркве

Градска општина Пантелеј ће ове године у сарадњи са Епархијом нишком и Црквом Светог Пантелејемона организовати пригодан програм у дворишту цркве поводом предстојећих празника.

Биће једно ускршње сеоце које ће бити овде постављено од 24.априла, односно од Врбица па до самог Ускрса, са многобројним садржајем. Такође, биће приређeна изложба ускршњих јаја, што смо радили у сарадњи са Пчелицом и децом из вртића“, најавила је Наташа Станковић, председница општине Пантелеј.

Поред тога,  љубитељи посних ђаконија моћи ће да посете изложбу посних пита коју организује удружење Актив жена Ниша.

То је манифестација која се традиционално одржавала сваке године у Кући старих заната, а сада обзиром да су епидемиолошки услови на снази, преместили смо ову манифестацију у порти Пантелејске цркве. Због поста, пите ће ове године бити посне, а људи ће имати прилике да прођу и виде шта су то те вредне жене нама припремиле“, каже Станковићева.

За сам дан Ускрса и Велику суботу организоваће се бројне интересантне игре за наше најмлађе суграђане и њихове родитеље и за све оне који буду желели да посете Храм светог Пантелејемона поводом Ускршњих празника.

Програм поводом Ускршњих празника организује се у складу са епидемиолошким препорукама, истакла је Станковићева. Уколико буде неких забрана окупљања на отвореном, све ће бити заустављено, али према њеним речима, за сада нема тих назнака.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО