КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Универзитетска библиотека у Нишу прославља 56. годишњицу са серијом догађаја

Универзитетска библиотека у Нишу прославља своју 56. годишњицу постојања и рада, а поводом овог важног јубилеја, позива све заинтересоване да присуствују низу догађаја који ће се одржати у наредним данима.

Свечана сала Универзитета у Нишу ће бити домаћин догађаја који почиње у среду, 17. маја од 18 сати. Том приликом ће бити одржана промоција најновијих издања Универзитетске библиотеке. Посебно ће бити представљене две стручне публикације – библиографије: „Библиографија издавачке делатности Универзитетске библиотеке“ ауторке Александре Спасић и „Зграда Универзитета у Нишу – историја и библиографија“ аутора Горана Маринковића и Зорана Б. Живковића. Такође, биће промовисана монографија „Универзитетска библиотека“ аутора др Ивица Живковића, која је објављена поводом прославе 55 година постојања Универзитетске библиотеке. На промоцији ће говорити уредник издања и управница библиотеке, госпођа Снежана Бојовић, као и сами аутори.

Наредног дана, у четвртак, 18. маја, у 12 сати, у холу Универзитетске библиотеке, одржаће се свечано отварање изложбе књига под називом „У првом лицу“. Изложба ће обухватити избор аутобиографске и мемоарске прозе из фонда библиотеке. На отварању ће говорити управница библиотеке Снежана Бојовић, доц. др Мирјана Бојанић Ћирковић са Филозофског факултета у Нишу, као и градска већница за културу, госпођа Адријана Анастасов.

Улаз на оба догађаја је слободан, те је ово одлична прилика да се посетиоци упознају са најновијим издањима Универзитетске библиотеке и уживају у богатом избору књига изложених на посебној тематској изложби.

Универзитетска библиотека у Нишу већ дуги низ година пружа изузетан допринос у области образовања и културе, а ови догађаји су само део разноврсног програма којим се обележава њен дугогодишњи рад.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО