КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Српска делегација једна од најбројнијих на Светском омладинском форуму у Сочију, Нишлија један од чланова

У Сочију у Русији је тренутно у току Светски омладински форум који окупља око 20.000 младих до 35 година из држава широм света, а делегација од око 200 младих из Србије, међу којима је и Нишлија Лазар Петровић из Канцеларије за младе, једна је од најбројнијих, чиме је Србији указана велика част.

Светски омладински форум почео је 1. марта и траје недељу дана. На њему учествују готово 100 земаља света међу којима су Кина, Индија, САД, земље Латинске Америке, Европе, Африке и Балкана. Уочи почетка форума Сочијем се орила песма „Ој, Косово, Косово“ коју су српски представници спонтано запевали.

На овом догађају млади ће размењивати искуства из области науке, културе, уметности, спорта, политике, бизниса и медија. Током форума, омладина ће присуствовати различитим предавањима и радионицама на различите теме, од моде, медицине, руске кухиње, нуклеарне енергетике, најновијих открића у криминалистици до тога како бити успешан стенд-ап комичар.

Најављено је и учешће познатих личности из Русије, света, али и из Србије. Форуму ће присуствовати и руски званичници, шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и портпаролка руског МСП-а Марија Захарова којима ће учесници моћи да постављају питања. Најављено је учешће режисера Емира Кустурице и глумца Милоша Биковића који ће са учесницима поделити интересантне приче о свом раду и животном путу.

Са младима ће разговарати и чувени италијански диригент Фабио Мастранђело, главни диригент Руске филхармоније, затим доктор биолошких и филолошких наука Татјана Черниговскаја, која ће говорити о мозгу и како функционише.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО