КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Спектакуларним концертом обележено 135 година постојања у непрекидног деловања Нишке црквене певачке дружине „Бранко“

Нишка црквено певачка дружина „Бранко“ је спектакуларним концертом обележила свој велики јубилеј, 135 година постојања и непрекидног деловања при Саборном храму у Нишу. Концерт је одржан у препуном публиком Светосавском дому у Нишу.

На самом почетку, Његово Преосвештенство Епископ нишки господин Арсеније, одржао је беседу у којој се осврнуо на значај дружине како за саму Црку и Епархију нишку, тако и за историју наше земље у протеклих 135 година.

Након тога је уследио сјајан наступ, под диригенстоком палицом Јоване Микић, Омладинско-дечијег хора, који је извео више музичких композиција духовног и световног програма.

Беседник, професор и композитор, академик Светислав Божић, нагласио је значај дугог и непрекидног деловања Нишке црквене певачке дружине „Бранко“ кроз призму националног и културног уздизања нашег народа.

Потом су на сцену ступили чланови великог хора Нишке црквене певачке дружине „Бранко“, предвођени диригентом Саром Цинцаревић. Они су као и до сада, показали велико уметничко умеће у извођењу композиција из духовног, али и националног опуса.

На одушевљење публике, познати певач Горан Шепа из групе „Кербер“, уз пратњу хора, је надахнуто извео дирљиву песму „Запис“.

И на крају, публика је из Светосавског дома прешла у порту Саборног храма, где је приређен ватромет, који је праћен певањем најмлађих чланова Нишке црквене певачке дружине „Бранко“.

Концерту су присуствовале бројне јавне личности из Ниша и целе Србије.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО