КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Сазнајте више о богатој историји Ниша на изложби „Да ли сте знали?“

Поводом градске Славе Ниша, Историјски архив представиће изложбу под називом „Да ли сте знали?“ на којој ће бити приказана богата историја Ниша. На шеснаест паноа изложбе биће представљена историја Ниша из другог угла, а како кажи уз Архива, грађанима ће бити пружена могућност да сазнају нешто ново о нашем граду, али и о самој установи.

Отварање изложбе „Да ли сте знали?“ је у петак, 31. маја у 12 сати, а организатори позивају да се не пропусти оваква прилика да се завири у драгоцену историјску грађу о Нишу коју они поседују.

Да ли сте знали да наш архив чува разгледнице и дописне карте из краја 19. века, фотографије о нишком спорту, књиге и документа на страним језицима и збирку меморандума? Сада имате прилику да се упознате са неким од највреднијих докумената и артефаката које наш архив поседује“ – наводе из Архива.

У депоима Историјског архива Ниш чува се преко 800 фондова, тј. 4000 дужних метара  архивске грађе, која чини покретно културно добро и обухвата све области друштвеног живота: управу и јавне службе, правосуђе, просвету, привреду и банкарство, друштвено-политичке организације, верске установе, спортске организације, породичне и личне фондове, као и специјалне збирке.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО