Разговор о културној политици у савременој Европи и промоција часописа Слово југа

Трибина о културној политици у савременој Европи и промоција новог издања часописа Слово југа на енглеском језику биће одржана у четвртак, 28.11. од 15 сати на Филозофском факултету у Нишу.

У ком правцу се креће културна политика у савременој Европи, како се вреднује културно наслеђе и какве су конкретне потребе друштвене заједнице и грађана неке су од тема о којима ће на трибини говорити доцент др Гордана Стојић, доцент др Јелена Петковић, доцент др Владимир Алексић, проф. др Милош Ђорђевић и Драган Илић, уредник часописа Слово југа.

На трибини ће бити представљено прво издање часописа Слово југа на енглеском језику, а о његовој промоцији у оквиру Дана европске баштине говориће Драган Илић, уредник часописа.

Часопис „Слово југа“ покренут је 2016. године и излази као месечно штампано и дигитално издање. Циљ часописа је очување традиције, српског националног и културног идентитета, језика и писма, афирмација писане речи, као и упознавање читалаца са актуелностима у области ревитализације и дигитализације културне баштине на простору југа Србије.

Догађај је отворен за све заинтересоване.

(slovojuga)