КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Пронађите свог провереног човека са села: Трећи Базар малих произвођача у Нишу

Домаће пиво, ајвар, џем, мед, разни млечни производи, само су неки од домаћих производа које ће посетиоци Базара малих произвођача у Нишу моћи да купе и пробају у недељу, 3. марта, од 12 до 17 сати, у нишком ресторану Пандора.

На овом базару, трећем по реду у Нишу, 11 произвођача ће представити своје производе.

Са прошлог Базара вратили смо се препуни утисака, а Нишлијама смо обећали да ћемо се чешће дружити у њиховом граду. А ми одржавамо своја обећања . Посетиоци ће моћи да купе природне цеђене сокове, ајвар, џем, мед, вино, спелтино, намазе од ораха и сира и друге производе.“ – кажу из организације.

Фирме које ће учествовати на овогодишњем базару су Таниеро, Витберy, Фарма на крај села, Газдинство Петровић, Гулмлек, Здраво код Руса, Пчеларство Милошевић, Винарија Плавинци, Плаве бобице Наупаре, ЗЗАПИ пивара и Воденица поточара Туларе.

Организатори позивају грађане да подрже мале произвођаче и пронађу здраве намирнице директно од њих, и да пронађу провереног човека са села, преко кога ће доћи до здравих намирница и поручују да ће у Нишу бити два или три пута годишње.

Мали произвођачи су платформа која прикупља информације о газдинствима, фармама, задругама и омогућава купцима да своје утиске пренесу и другима, и тако прошире добру реч о свом искуству. То су углавном породице које заједничким снагама, од најстаријих до најмлађих чланова, своје време проводе у земљорадњи, гајењу животиња, као и обради добијених намирница у готове производе.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО