КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Посета амбасадора Русије Нишу – Могуће је отварање авио линије из Ниша за Русију

Његова екселенција амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко посетио је Град Ниш и изразио задовољство добром сарадњом и залагањем на јачању сарадње између Србије и Русије. У разговору са руководством града Ниша анализиране су могућности развоја сарадње Града Ниша са градовима у Русији, пре свега кроз успостављање авио линије са аеродрома у Нишу.

Ми смо поклонили пажњу заједничком размишљању о економским и привредним пројектима, као и побољшању сарадње у области прехране и пољопривреде“, истакао је Александар Боцан Харченко.

Разговорима у Градској кући присуствовао је и председник Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника „Наисус“ из Ниша, Ђорђе Јанковић, који је представио издавачку делатност и активности које нишко друштво реализује на пољу јачања заједничке српско-руске традиције, духовности и наслеђа.

Посебна пажња је посвећена очувању споменика из заједничке прошлости два народа и амбасадор Русије у Србији Александар Боцан Харченко упознат је са током радова на простору испред Меморијалног комплекса „12. фебруар” – логора на Црвеном Крсту где се налази Споменик совјетским војницима.

Након разговора у Градској кући, амбасадор Русије посетио је и Скупштину града Ниша. Председник Скупштине Града Бобан Џунић поклонио је амбасадору Руске федерације реплику иконе „Белог Анђела“.

Д.И.

spot_img

1 КОМЕНТАР

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО