КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Полагањем цвећа одата почаст страдалим нишким полицајцима током рата на Косову

На дан некадашњег празника који се у старој СФРЈ прослављао као Дан безбедности, у полицијској станици у Нишу, пензионери полицијске управе положили су цвеће испред спомен-плоче погинулим полицајцима у знак сећања на страдале који су своје животе дали 1999. године на Косову.

Председница удружења пензионера полицијске управе Ниша и региона Ниш Живана Спасић, каже да је 13. мај неправедно заборављени празник некадашње безбедности, и да је ово дан на који се полажући цвеће на спомен-плочи, сећамо наших полицајаца хероја, који су своје животе дали за државу.

Сваке године се окупљала војска и полиција, а данас једино ми обележавамо овај дан полажући цвеће на спомен плочи наших полицајаца хероја, који су своје животе дали за државу. Сви полицајци њих десеторица који се налазе на спомен плочи су погинули 1999. године на Косову, а у помен њима прошле године смо поводом 45 година постојања, написали монографију у њихову част“ – рекла је Спасић.

Тома Марковић, жандармеријски капетан у пензији био је старешина у јединици која је бројала око 150 бораца, десеторица се нису вратили а 33 је рањено.

Био сам припадник нишке чете, посебне јединице полиције која је одавде кренула под барјаком славе војводе Синђелића са Чегра на свету српску земљу Косово и Метохију, да одбранимо нејач, светиње, гробове наших предака од напада НАТО агресора“ – каже Марковић.

Погинули полицајци чија имена стоје на мермерној табли на улазу у полицијску станицу у Нишу, су: Драган Стаменковић, Зоран Ранђеловић, Зоран Благојевић, Бранислав Менковић, Мирослав Митић, Срђан Лазаревић, Драган Бараћ, Славољуб Крстић, Горан Николић и Славиша Цекић.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО