КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Почело пролећно уређење јавних површина на Пантелеју

Овогодишњи јавни радови Градске општине Пантелеј почели су данас, а кренуло се од уређења парковског простора у порти Пантелејске цркве и постављањем нове цветне декорације на кружним токовима Булевара Светог Пантелејмона.

У питању је техничка подршка јавних радова, која је спроведена по споразму који смо потписали са Градском општином Пантелеј о утврђивању права и обавеза о спровођењу мера и политике активне мере запошљавања. Почели су јавни радови где је ангажовано десет лица и они су фокусирани на одржавању заштите животне средине. Што се тиче Градске општине Пантелеј и ове године су, као и претходних година, издвојили 1.500.000 динара и Национална служба за запошљавање пружа техничку подршку у спровођењу овог јавног рада“, рекла је Вања Стојковић испред Националне службе за запошљавање.

Ангажована незапослена лица са општине Пантелеј радиће на сезонским пословима уређења и одржавања јавних, зелених и међублоковских површина. Поред тога, биће ангажовани и на пролећном сређивању излетничких и парковских простора, који припадају овој Општини.

Ово је један мали допринос Градске општине Пантелеј у смањењу броја незапослених лица, мада су јавни радови више радно ангажовање него запошљавање. Ови људи ће бити ангажовани по јавном раду у периоду од четири месеца. Обзиром да нам се приближавају Ускршњи празници и да ће центар дешавања бити управо порта наше Цркве. Ми смо одлучили да данас, уз сређивање Булевара Светог Пантелејмона, буде и сређивање дворишта Пантелејске цркве“, изјавила је Наташа Станковић, председница општине Пантелеј.

У току следеће недеље у плану је уређење излетишта на територији Пантелеја, пре свега Дабила и Каменичког виса.

С обзиром да су то најпосећенија места за првомајске празнике, без обзира што су мере пандемије у вези короне и даље на снази, ипак је боравак на отвореном, ја мислим и препорука лекара и кризног штаба. Свакако желимо да људима који реше да прошетају са својим породицама, учинимо да те дане проведу на очишћеним, травнатим површинама“, рекла је Станковићева.

Ангажовање незапослених представља једну од предвиђених мера у оквиру активне политике запошљавања, коју већ годинама спроводи Градска општина Пантелеј у сарадњи са Националном службом запошљавања у Нишу.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО