КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Почасном паљбом са Тврђаве и изложбом Војног музеја почиње обележавање Дана државности

Поводом почетка обележавања Дана државности који се прославља у знак сећања на Сретење 1804. године, када је у Орашцу подигнут Први српски устанак и исти датум 1835. године, када је у Крагујевцу донет први модерни устав Србије, Гарда Војске Србије ће данас, у 16 сати извести почасну артиљеријску паљбу на три локације у земљи, међу којима је и нишка Тврђава. Такође у Дому Војске биће отворена и изложба Војног музеја.

Уочи празника, у среду, 14. фебруара припадници Гарде Војске Србије, у 16 сати извршиће почасну артиљеријску паљбу на три локације: са Савске терасе на Калемегдану, са Петроварадинске тврђаве у Новом Саду и са Нишке тврђаве у Нишу.

У Дому Војске Србије у Нишу истог дана биће отворена изложба Војног музеја под називом „Србија кроз време – 220 година државности“. Посетиоци ће имати прилику да разгледају ретко излагане експонате који сведоче о основама модерне српске државности, као и о спремности народа и војске да бескомпромисно бране стечену слободу.

Такође, поводом празника посетиоци ће имати прилику да виде и део наоружања и војне опреме којима располаже Војска Србије. Грађани Ниша ће моћи и да на небу изнад града гледају прелет авијације.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО