КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Отворена изложба цртежа и графика у Павиљону у Тврђави

У Павиљону у Тврђави отворена је изложбе цртежа Јелене Шалинић Тезић и графика Зорана Костића.

„Обоје уметника излажу своје најновије радове који припадају жанру пејзажа. Природа као подстицајна грађа је вечна инспирација уметника која у актуелним уметничким приликама пружа разноврсне могућности визуелизације и ликовне интерпетације што потвђује и ова изложба. Обоје уметника полазе од реалних и конкетних призора виђених у Сићевачкој клисури“, каже Милица Тодоровић из ГСЛУ.

Неухватљиви а вечни смисао лепог који влада у хармонији, складу и реду природног поретка ово двоје уметника открива, анализира и уметничким умећем поновно синтетише на својим делима подарујући му естетску конотацију и смисао.

Јелена Шалинић Терзић (Краљево,1976) је дипломирала на ФЛУ у Београду као студент генеације. Магистирала је (2003) и докторирала (2016) на  истом факултету. Реализовала је 45 самосталних изложби. Добитница је девет нагада међу којима су: прва награда за цртеж на Бијелану цртежа и мале графике у Београду и награда из фонда Владимира Величковића. Запослена је на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу, тренутно у звању доцента.

Зоран Костић (Ниш, 1963) је дипломирао и магистриао на ФЛУ у Београду. Самостално је излагао 48 пута. Две моногафије са његовим цртежима објављене су у издању НКЦ-а. Редовни је професор на Факултету уметности у Нишу.

Гост изложбе био је Жељко Ранђеловић – ученик специјалне школе „Бубањ“ у Нишу.

Изложба ће трајати до 6. маја.

В.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО