КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Отворен нишки Сајам књига: Часопис „Слово југа“ на штанду Нишког културног центра

Најновији 7. број нишког штампаног часописа „Слово југа“ је у продаји, а изложен је и на штанду Нишког културног центра у оквиру традиционалног Сајма књига у Нишу.

[templatic_contentbox type=“normal“ title=“Академик Милосав Тешић“]

Излагачима и посетиоцима првог дана на нишком Сајму књига обратио се академик Милосав Тешић.

Морамо да сачувамо ћирилицу јер је то писмо на којем су писали Свети Сава и Стефан Првовенчани. То је наше национално писмо и не смемо да га потискујемо – истакао је академик Милосав Тешић на отварању 54. Сајма књига у Нишу.

[/templatic_contentbox]

У новом броју часописа „Слово југа“ заступљене су несвакидашње приче о Светом Сави и Стефану Првовенчаном и задужбинарству као највреднијој тековини српске културне и духовне баштине. Између осталог можете сазнати нешто више о манастиру Жича и о цркви Светог Пантелејмона – задужбинама Немањића. Такође, можете прочитати и интересантну причу о томе како је настао Душанов законик, као и многе занимљивости о Светом Сави.

У оквиру рубрике „Дигитализација културне баштине“ налазе се новости из дигитализације у култури и препоруке институцијама културе које интернет домене треба да користе.

Што се тиче ревитализације културне баштине, што је једна од основних идеја часописа, читаоци могу да уживају у тексту под називом „500 година Манастира Светог Јована Крститеља у Јашуњи“. И у овом броју имате могућност да прочитате занимљиве текстове у вези са Првим и Другим светским ратом – „Трагом Солунаца 100 година касније“ и „Битка код Ниша – Истински почетак хладног рата“, као и интервју са Радмилом Тонковић, ауторком књиге „Небеске хероине света“, чија је промоција недавно одржана у Нишу.

Нишки штампани часопис „Слово југа“ излази већ више од годину дана, а за више информација можете посетити сајт: http://словојуга.срб/ или фејсбук страницу: https://www.facebook.com/SlovoJuga/.

Д.Николић

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО