КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Old Timer Fest за викенд у Нишу – Бијело дугме и Београдски синдикат славе јубилеје

Звезде овогодишњег фестивала, који је прошле године привукао око 20 хиљада људи током једног викенда у августу и тако постао неизоставан део културне сцене Ниша, биће Бијело дугме и Београдски синдикат. „Old Timer Fest“ у срцу древне Нишке тврђаве ове године, како кажу организатори, приређује догађај деценије за викенд 22. и 23. јуна, а у продаји је последњи контингент карата.

Old Timer Fest је постао синоним великог окупљања љубитеља ретро возила, музике и добре забаве, кажу организатори. Они ове године, очекују више од 30.000 посетилаца, који ће присуствовати првом концерту Бијелог дугмета на ex-yu турнеји поводом 50 година постојања групе и великом концерту поводом 25 година рада Београдског Синдиката. У изворном саставу, Бијело дугме је последњи пут наступило у Нишу пре тачно 35 година у препуној хали Чаир.

Светски дан музике обележићемо 22. јуна незаборавном свирком на платоу Нишке тврђаве. Бијело дугме на првом од укупно 50 концерата на својој последњој турнеји прославиће 50 година постојања. Оснивач групе, генијални Горан Бреговић, покреће ову спектакуларну турнеју из Србије из посебног разлога – Ниш није само град на мапи, већ је место где је служио војни рок и где је пронашао инспирацију за неке од најлепших песама“ – наводе организатори.

Поред музичког програма, 22. јуна фестивал нуди и Ревију ретро аутомобила и мотора за коју организатори кажу да је времеплов који нас враћа уназад у нека лепша, мање динамична времена.

Прошле године смо померили границе са 72 возила, ове припремамо још већи спектакл. Шарена регата ретро возила стиже са свих страна Србије, из Босне, Бугарске и Македоније, како би заједно „упловила“ у наш град. У су-организацији са локалним клубовима ретро возила, „Old Tajmer Niš“ и „Vespa Naissus“, спремамо вам незабораван доживљај“ – додају из Феста.

Ни ове године Фестивал не заборавља најмлађе, Сајам здравог одрастања пружиће деци и њиховим родитељима праве вредности кроз образовне, културне и спортске активности. Овог лета ће, како кажу, бити још лепше и богатије, са најпопуларнијим јутјуб инфлуенсерима Аријом и Нађом.

Карте за музички део фестивала се могу купити преко сајтова www.oldtimerfest.rs и www.tickets.rs, у мењачници „Божур“ агенцији „Биг стар травел“ као и у књижари „Хијероглиф“, „Делфи“, „Индиго“ и на ОМВ пумпама. Улаз на Сајам здравог одрастања и посета Ревији ретро аутомобила и мотора се не плаћа.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО