КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Обележен Дан победе над фашизмом – Положени венци палим борцима у Горњем Матејевцу

Полагањем венаца на Споменик палим борцима у Горњем Матејевцу обележен је Дан победе над фашизмом у Другом светском рату. Уз ватромет и пригодне руске и српске песме одата је почаст страдалима у најтрагичнијем оружаном сукобу у историји човечанства.

Венце су положили представници Градске општине Пантелеј, Руско-српског хуманитараног центра, Друштва српско-руског пријатељства и руских сународника Наисус Ниш, Војске Србије, ПУ Ниш, СУБНОР-а, као и мештани Горњег Матејевца.

Поново се подсећамо да је слобода у којој данас живимо и радимо резултат надчовечанске борбе и огромних жртава, које су поднели управо људи, мештани ових околних села и целе Србије. Њихова жртва је светионик и путоказ како ми данас решавамо тешке политичке и економске изазове и проблеме са којима се суочавамо. Суштина је да ми потомци ових горостаса, да би могли да живимо у тој слободи, морамо мање да се делимо и мрзимо, а више да чувамо и подржавамо једни друге“, говорио је присутнима Немања Рајковић, из Градске општине Пантелеј.

Широм света данас се обележава Дан победе над фашизмом у Другом светском рату, а 76 година од капитулације нацистичке Немачке. Југославија са милион и 800 хиљада жртава трећа је земља по броју страдалих у Европи током Другог светског рата.

Д.Н.

spot_img

1 КОМЕНТАР

  1. Samo se za ove prvoborce i crvene bandite sećate, za prvi svetski rat i njegove zrtve vas nije briga, nit ih pominjete nit spomenik pravite… Dok god je tako ova zemlja neće napred.

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО