КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

О 40 година нишког рокенрола на промоцији књге „Енциклопедија нишког рокенрола“

У сусрет музичком фестивалу „Нисомнија“, који ће се одржати 14. и 15. јуна у дворишту Бановине, данас од 18 сати у Малој сали НКЦ-а одржаће се промоција књиге „Енциклопедија нишког рокенрола (1962-2000)“. Ова књига, каже аутор, намењена је пре свега млађој генерацији која није имала прилике да сазна нешто више о старим добрим временима

Аутор књиге који ће лично представити ово издање је Владан Станојевић који је сажео податке о свим бендовима из Ниша који су постојали у периоду од 1962–2000 године.

Основни циљ који сам себи поставио пишући ову Енциклопедија нишког рокенрола, био је да докажем да у Нишу као граду у којем смо у оном времену које у континуитету траје све до данашњих дана имали европска и светска догађања и да ако смо икада у нечему могли за себе да кажемо да смо део Европе и света онда је то свакако рокенрол“ – наводи Станојевић

Гости аутора биће Томи Алексић и Жарко Бајагић (Далтони) који ће говорити о шездесетим годинама, Споменка Ђокић (Лутајућа срца) говориће о седамдесетим, Бранислав Божиновић (Кербер) говориће о осамдесетим, Владан Божиловић (Тотални клошари) говориће о деведесетим.

Промоцији ће присуствовати и рок критичар Драган Аранђеловић-Ара, а Томи Алексић ће извести неке од песама које су обележиле одређене периоде о којима ће се говорити.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО