КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Nišville jazz theater 2022 – Копродукција њујоршке трупе „Ла Мама“ на Нишвилу

У склопу овогодишњег програма Nišville jazz teatra који ће се одржати од 5. до 14. Августа, публици фестивала ће се на различитим локацијама у Нишу (Амфитеатар на кеју, Салон 77,….) представити 17 позоришних представа из Француске, Швајцарске, Бугарске, Хрватске, Македоније, Сједињених Америчких Држава и Србије.

Уметничка директорка Niišville jazz Teatra Маја Митић посебно истиче представу “Балкан Бордело”  чувеног њујоршког позоришта “Ла Мама” коју изводе у копродукцији са “Ателејом 212”,  “Кендре Мултимедија” и “My Balkans” у којој игра и Светозар Цветковић. После успешне премијере у Њујорку и сјајне критике у “Њујорк тајмсу” – “Балкан бордело” ће на Балканској турнеји која обухвата Црну Гору, Македонију, Албанију – премијеру имати управо у Нишу.

Основна идеја када је реч о селекцији је да све трупе негују савремени позоришни израз и посвећене су активном односом према времену у којем живимо. Међу учесницима овогодишњег Nišville jazz teatra је и нишка трупа “Contra Teatar” која је настала управо инспирисана овим фестивалом.

У склопу пратећих програма, традиционално ће бити организована предавања, трибине и радионице.

Nisville

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО