КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Нишвил у Требињу од 19. до 21. августа 2022. године

Директор Nišville Jazz Фестивала Иван Благојевић данас се у Требињу састао са градоначелником  Требиња, господином Мирком Ћурићем и госпођом Тањом Ђаковић, заменицом Министра културе Републике Српске. На састанку је договорено да се Нишвил одржи на централном тргу у Требињу од 19. до 21. Августа 2022. године.

Градоначелник Требиња, директор Нишвила и заменица Министра културе Републике Српске

Састанак је иначе одржан на иницијативу Миљана Вуковића, директора Културног центра Требиња и Слађане Скочајић, начелника Одељења за културу при Управи Града Требиња. Саговорници су се сагласили да град Требиње има изузетан културно туристички потенцијал и да у радијусу од 100 километара, у којем су Подгорица, Херцег Нови, Тиват, Дубровник, Сплит и Мостар –  гравитира током августа више од милион туриста који до сада нису имали квалитетну понуду уметничких програма какве нуди Нишвил џез фестивал –  један од 10 најбољих европских фестивала по оцени лондонског Гардијана. Број сцена и имена извођача биће ускоро објављени. За сада се зна да ће сви програми бити бесплатни за посетиоце.

Том приликом је потписан и петогодишњи протокол о сарадњи Нишвила и Града Требиња који је представљен и медијима. У протоколу је дефинисано да ће се после овогодишњег пилот издања, које ће трајати два или три дана, бројеви сукцесивно повећавати док не достигну уобичајени број дана током којих се Нишвил одржава у Нишу, али  и број и квалитет  извођача које Нишвил иначе представља у Нишу.  

Nisville

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО