КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Нишки часопис „Слово југа“ прославио први рођендан

Труд да се негују стара мерила вредности и моралне норме уродио је плодом, па је у продаји и нови, рођендански број часописа „Слово југа“, чиме је заокружена цела година од како је изашао први број овог часописа.

Нишки штампани часопис „Слово југа“ се већ годину дана бави ревитализацијом културне баштине југа Србије и кроз разноврсне текстове чува културну баштину са ових простора.

И у новом броју можете пронаћи рубрике као што су „Дигитализација културне баштине“, „Ревитализација културне баштине“, „Бисери југа Србије“  „Економија кроз време“ и друге. Од прошлог броја покренут је и велики серијал „Српска средњовековна држава – 800 година од крунисања Стефана Првовенчаног“, па између осталог можете сазнати интересантне детаље о крунисању Стефана Првовенчаног, какав је био положај Ниша у држави Немањића и много тога необичног о овој славној династији.

Поред тога, часопис „Слово југа“ у овом броју открива које је било омиљено одмаралиште краља Милана Обреновића и Александра Карађорђевића, где су откривени остаци два типа прачовека, али и подсећа на страдања из Првог светског рата.

Ни текст „Ја, Митке“ Вас сигурно неће оставити равнодушним, у коме глумац Драган Станковић Митке говори о својим почецима и богатој каријери у Врањском позоришту. Између осталог, у оквиру рубрике „Људи, дешавања и обичаји“  издваја се и занимљива прича о кафани „Два тежака“.

Дигитално издање часописа налази се на ћириличној интернет адреси: словојуга.срб, док одређене текстове из часописа можете читати и на фејсбук страни: www.facebook.com/slovojuga.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО