КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Ниш обележава Дан боја на Чегру: Почаст јунацима уз литургију, парастос и државну церемонију

У среду, 31. маја 2023. године, Ниш ће обележити Дан боја на Чегру, у складу са богатим програмом догађања у част чегарским јунацима.

Дан започиње у 8 часова светом литургијом у капели Св. Козме и Дамјана, која се налази унутар комплекса Војне болнице у Нишу. Затим, од 9:30 почиње парастос чегарским јунацима у комплексу Ћеле Кула.

Највећи део догађања одвијаће се од 10:30 сати када је планирана државна церемонија на Чегру. Церемонија ће обухватати парастос погинулим јунацима, полагање венаца и краћи културно-уметнички програм. Свечаност ће окупити грађане и званичнике који ће се заједно сетити хероја и њихове храбрости изражене у борби за слободу.

Полагаће се венци од природног цвећа у бојама српске заставе, што додатно симболизује поштовање према јунацима Чегра. Свака делегација ће положити по један венац који ће носити текст на српској ленти.

Позивају се сви грађани да присуствују овим догађајима и да заједно одају почаст херојима наше прошлости са јасном поруком о значају њихове борбе за данашњу Србију.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО