КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Немања Радуловић постао почасни члана Удружења стваралаца Ниша “Цар Константин”

Светски признати виолиниста, виртуоз на свом инструменту који је наступао у знаменитим концертним дворанама широм света, Немања Радуловић сада је добио признање и од свог родног града. Немања је изабран за почасног члана Удружења стваралаца Ниша “Цар Константин”, због изузетног доприноса музици и проношењу славе Ниша у свету.

Најмлађи у Енциклопедији знаменитих личности Ниша, Немања Радуловић тренутно је у Канади, а како каже председник Удружења стваралаца Ниша, Новица Ранђеловић, свој Ниш никад не заборавља јер готово свуда своје концерте започиње нашом легендарном песмом „Нишка бања“. Он је четврти почасни члан за 13 година постојања удружења.

На ред је дошао млађи члан, освежење. Немања Радуловић је заштитни знак нашег града који проноси славу широм света. Две године смо одлагали овај догађај у нади да ће Немања доћи и да тада организујемо ово са његовим учешћем уживо. Међутим пошто је презаузет, одлучили смо да на дан рођења Цара Константина организујемо проглашење Немање Радуловића за четвртог почасног члана“ – рекао је Ранђеловић.

Додаје да је Немања, иако освајао много награда које су веће и вредније, овог пута био дечачки одушевљен када му је саопштена вест, зато што је из његовог града где је почео своју каријеру у Музичкој школи у Нишу. Ранђеловић најављује и мали спектакл када се Немања појави у Нишу у виду јавног часа за ученике музичке школе, и полујавног наступа у Симфонијском оркестру.

Директорка Музичке школе Ниш, Споменка Шпирић, истиче да јој је велика част што је Немања почео своје музичко образовање у тој школи.

Он никад није заборавио своју музичку школу. Није хтео да се то сазна али открићу да је приликом последњег концерта у Нишу донирао читав свој хонорар нашој музичкој школи, и тим новцем опремили смо студио“ – рекла је Шпирић.

Удружење стваралаца Ниша организује разне манифестације, подноси иницијативе за споменике значајним личностима Ниша, а недавно је изашло друго издање њихове енциклопедије „Знамените личности Ниша“. И у овој години планирају разна издања која промовишу знамените Нишлије а, како кажу, нису одустали од иницијативе да након Београда и Ниш добије споменик Стефану Немањи за који предлажу да буде изграђен у порти Пантелејске цркве.

M.T.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО