КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Најстарији нишки фудбалски клуб – Синђелић обележава 100 година

У оквиру Програма обележавања јубилеја, од 16 сати на Синћелићевом игралишту у Дурлану, биће одиграна пријатељска утакмица између фудбалера овог Клуба и популарног прволигаша ФК Раднички из Ниша.

Фудбалски клуб „Синђелић“ Ниш, популарне „Војводе“, је најстарији фудбалски клуб из Ниша, који се тренутно такмичи у Српској лиги Исток, трећем такмичарском нивоу српског фудбала.

Први „фудбалски терен“ у Нишу

У почетку настајања фудбалских тимова, а посебно Спортског клуба „Синђелић“ 1918. године, није придаван значај фудбалу.

Спортски клуб „Синђелић“ настао је у данима тек завршеног Првог светског рата. За оснивање првог клуба Синђелић, треба захвалити групи ентузијаста, одушевљених овим спортом, млађих и старијих, који су својим личним ангажовањем и улагањем својих новчаних средстава допринели развоју фудбала у Нишу.

Прво, импровизирано, фудбалско игралиште био је терен XVI пешадијског пука у Нишу, где је команда Моравске дивизијске области у Нишу дозволила да могу наступити и „цивили“ и на тај начин дала свој допринос за развој фудбала у Нишу.

На овом игралишту, одиграна је прва међуградских утакмица у Нишу. Нишки Синђелић позвао је у госте екипу Грађански из Лесковца. Била је то прва победа екипе „белих“ над екипом из другог града.

Тек после више од једне деценије афирмације, фудбал је постао необично популаран у Нишу.

(словојуга.срб)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО