КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Наисус џез фест од 2-4. новембра у Нишу

Наисус џез фест последњи пут одржан је 1993. године, а ове године, под слоганом Jazz Euphoria! кроз три фестивалске вечери, Нишлије ће моћи да чују – Биг Бенд РТС (Србија), St. Fusion band (Шпанија), Baptiste Herbin international quartet (Француска), Весна Петковић feat. Who Man Dog (Аустрија), Schime Trio + One (Србија) и Claus Raible trio (Немачка/Швајцарска).

Након концерата у сали Народног позоришта у Нишу, фестивал се сели у кафе бар Јулијан Дјупон, где ће сваке вечери од 2 до 4. новембра од 23 сата наступати и нишке снаге – домаћи џез музичари, Coffe shop band и Нишки Jazztet. А на крају ће им се на Jam sessionu придружити и остали учесници фестивала.

У оквиру Наисус џез феста 3. и 4. новембра од 10 сати у Галерији Синагога еминентни музичари ће одржати и стручна предавања под називом „Како и зашто заволети џез…“, у сарадњи са Центром за доживотно учење Факултета уметности из Ниша. Теме које ће обрађивати су „Џез као уметнички феномен 20. века“ и „Импровизована музика у систему образовања“.

(Slovojuga.rs)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО