КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Манифестација „Музеји Србије за десет“- бесплатан улаз у објекте Народног музеја Ниш

Манифестација „Музеји Србије за десет“ одржава се у периоду од 12. до 18. маја и за време трајања манифестације улаз је бесплатан у све објекте Народног музеја у Нишу.

У поменутом периоду, заинтересовани ће моћи да посете Археолошку салу, Ћеле кулу, Логор „12. фебруар“, Књижевно – меморијалну поставку Стеван Сремац/ Бранко Миљковић по регуларном радном времену које можете погледати на сајту Народног музеја Ниш. Једино у суботу, 15. маја, када се обележава 17. Европска ноћ музеја, сви објекти ће бити отворени до 22 часа.

Посебан програм за 17. Европску ноћ музеја:

У свим објектима биће организована стручна вођења у периоду од 17 до 22 часа.

Пројекциона сала Логора „12.фебруар“, Булевар 12. фебруар бб

  • 19:00 – Документарни филм „У жицама лагера Ниш“ Марије Крстић
  • 20:00 – Предавање вишег кустоса Небојше Озимића – 80 година меморијалног комплекса „12. фебруар“

Књижевно–меморијална поставка Стеван Сремац/Бранко Миљковић, ул. Александра Ненадовића 2

  • 17:00 – 20:00 – Креативне радионице намењене предшколској и школској популацији са циљем упознавања са баштином Ниша. Радионице ће тематски бити повезане са археолошким збиркама и задатак учесника биће да, након уводне приче кустоса, израђују одабране предмете. Радионице ће организовати и изводити музејски едукатор Ивана Груден Милентијевић.

Из нишког Народног музеја напомињу да сви посетиоци приликом посете морају носити заштитне маске и да је без истих немогуће посетити наведене објекте.

Организатор манифестације „Музеји Србије за десет“ је Национални комитет ИЦОМ Србија, а подржало је Министарство културе и информисања.

Д.Н.
Фото: Музеј за 10

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО