КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Комеморација поводом смрти Саше Савића, вође Ноћних вукова

Комеморација поводом смрти Саше Савића-Швабе, вође мото-клуба Ноћних вукова у Србији, одржана је уторак, 27. априла, у нишком Светосавском дому.

Након комеморације, испред Саборне цркве формирана је поворка, која ће испратити Савића до Врежинског гробља, где ће бити сахрањен. Опело ће се служити у цркви Успења Пресвете Богородице у Доњој Врежини са почетком у 14 сати, а сахрана је заказана за 15 часова.

Саша Савић (1977-2021) је рођен у Берлину, а живео је у Нишу. Носилац је четири ордена. Ордена Министарства одбране Руске Федерације, који је добио 2014. године, ордена „Милош Обилић“ од стране Балканске козачке јединице Русије, при амбасади Русије у Србији, који је добио за ширење српско-руског пријатељства, „Видовданског крста другог реда“, који му је додељен за хуманитарни рад и помоћ народу на Косову и Метохији и ордена који је добио поводом 200 година Георгијевског крста.

Изненада је преминуо од последица инфаркта у 44. години, а у јавности ће остати упамћен као велики хуманиста, патриота и организатор већег броја скупова српско-руског пријатељства.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО