КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Јубилеј – 15 година постојања Друштва српско-руског пријатељства из Ниша

Друштво српског-руског пријатељства и руских сународника „Наисус“ из Ниша обележава 15 година овог удружења. Из друштва позивају све љубитеље руске културе да заједно прославе овај јубилеј који ће бити обележен свечаном скупштином.

Друштво српско-руског пријатељства и руских сународника „Наисус“ у Нишу постоји од 2009. године. Свечаном скупштином која ће бити уприличена у понедељак 3. јуна у сали Факултета уметности са почетком од 18 сати, обележиће се јубилеј 15 година удружења.

Учинићете нам посебну част да својим присуством увеличате свечану Скупштину Друштва „Наисус“ Ниш, поводом 15 година постојања“ – кажу из овог друштва.

Чланови Друштва српског-руског пријатељства и руских сународника „Наисус“ организују трибине, школу балета, креативне радионице и изложбе у сарадњи са нишким Народним музејем. Током година учествовали су у многим културним манифестацијама, организовали балетске концерте, као и бројне изложбе. Прослављају значајне српске и руске празнике и обележавају значајне историјске српске и руске догађаје.

Основни задатак друштва је промоција заједничких вредности Срба и Руса из области историје, уметности, спорта, и свега онога што зближава ова два народа.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО