КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Изложба цртежа „Баланс” уметнице Весне Димитријевић

После поставка Дуње Ћирић под називом „ШпаклаЛица“, у недељу 6. маја од 20 сати у кафе галерији Парис Арт (Мије Петровића 4б) биће отворена изложба цртежа „Баланс” уметнице Весне Димитријевић.

Весна Димитријевић рођена је септембра 1992. године у Алексинцу. Завршила је основне студије Факултета Уметности у Нишу на одсеку за сликарство у класи професора Братисава Башића, а тренутно на мастер студијама Факултета Уметности у Нишу на одсеку за сликарство код истог ментора.

„Савршенство не постоји али једна ствар која је најближа савршенству и коју једино можемо достићи је баланс. Често људи савршенство поистовећују са перфекционизмом. Ја свој баланс у пракси на својим радовима стварам прихватањем спонтаних оклиности, коришћењем ликовног језика и искуства. То је за мене свето тројство. Ово тројство приказујем троуглом. Овај тоугао ми одговара на питање флексибилности , умерености, мира, спокојства. Спонтаности придајем највећи значај, тако су различити геометријски облици па и сам троугао дошао на радовима дугим низом истраживачког рада. Троугао често стављам као главни акценат, представљен златастом бојом као печат на врху мог тројства“, каже Весна Димитријевић.

www.Zagg.Com/Register Online free

Добитница је награде „Катарине Радојловић“ за цртеж малог формата у првој и другој години студија Факултета уметности у Нишу (2015.), награда за најбољег студента Факултета уметности Универзитета у Нишу за изузетан успех у току студија (2017.) и награде за најбољи цртеж током целих студија сликарства (2017.). Добитница стипендије Фонда за младе таленте „Доситеја” за завршну годину основих академских студија (2017.) и мастер студија (2018).

Д.Јовић

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО