КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Хумани гест ученика ЕТШ „Мија Станимировић“: Хуманитарни турнир у гејмингу за другарицу Наталију – позив важи за све!

Ученички парламент Елетротехничке школе „Мија Станимировић“ у жељи да помогне Наталији Башовић, ученици другог разреда ове школе, организује хуманитарни турнир у гејмингу. Своје умеће учесници ће показати у две игре – ЦС: ГО и ЛоЛ. Турнир траје од 22. до 23. маја, а учесници се могу пријавити до 19. маја.

Идеја је да се на овај начин што више ученика укључи у борбу да се Наталији обезбеде потребна средства за лечење, али захваљујући  добрим људима, који су подржали ученике, учешће није ограничено на средњошколце, већ могу учествовати сви. Сва средства прикупљена на турниру биће уплаћена на Наталијин рачун у фондацији Буди хуман намењен за лечење Наталије и њене млађе сестре“, каже Наталијина наставница, Марија Вељковић Милојковић.

Екипе имају по пет играча и једну замену. Приликом пријаве, свако од учесника плаћа котизацију од 200 динара или тим уплаћује 1000 динара на Наталијин и Ивин рачун у фондацији  Буди хуман.

За најбоље обезбеђене су и награде, a у питању је гејмерски миш или гејмерске слушалице које донира „eShark“. За више информација о турниру и за сам начин пријаве, посетите инстаграм страницу Парламента школе.

Сви који желе да подрже ову акцију, могу своју донацију да уплате СМС-ом садржине 718 и пошаљу на број 3030 или могу уплатити донацију на рачун 160-555296-66 (прималац је Фондација Буди хуман, Београд).

Наталија Башовић болује од ретке болести – Фридрихове атаксије, која напада нервни систем и срце. Наталији су се први симптоми болести појавили у деветој години живота, а у периоду пубертета остала је везана за колица. Како би јој се знатно побољшао начин живота, потребно јој је пет терапија матичним ћелијама у Украјини, у периоду од пет година. Од исте болести болује и Ива, Наталијина млађа сестра, којој је терапија такође неопходна.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО