КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Хор „Бранко“ одушевио публику на Божићном концерту у Светосавском дому

Синоћ је у Нишу (08.01.2023), са благословом Његовог преосвештенства Епископа нишког Г.Г. Арсенија, одржан традиционални петнаести по реду „Божићни концерт“ певачког друптва „Бранко“, као својеврстан поклон Нишлијама од Епархије нишке, Управе Саборног храма и домаћина извођача, за најрадоснији празник.

Преосвећени владика Арсеније обратио се на самом почетку присутнима топлим речима, подсетивши на значај Божића, честитајући свима празник уз радостан поздрав „МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Сала Светосавског дома била је мала, да прими све оне који су данима нестрпљиво чекали овај посебан музички и духовни догађај.

Нишка публика имала је прилику, да поред српских, чује композиције, познатих светских аутора, духовне и световне музике.

Српске, руске, украјинске, песме на шпанском, англиканске божићне, духовне и световне композиције, акапела и уз пратњу Камерног оркестра „Бранко“, одушевиле су присутне у сали Светосавског дома..

Музички зрело извођење захтевних композиција, певача оба хора, „малог“ на челу са диригентом госпођом Јованом Микић и „великог“ под диригентском палицом госпође Саре Цинцаревић, као и врло добрих вокалних солиста, потпуно оправдавају постојање „Дружине“, као и заслужена, домаћа и светска признања.

Концерту за памћење, присуствовале су бројне личности из јавног живота Града Ниша.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО