КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Гитара Paul Reed Smith– у Нишвил џез музеју

Наредних дана у Нишвил музеју биће изложен вредан експонат гитара Paul Reed Smith коју између осталих користе Сантана и John McLaughlin. Гитара је поклон Ратка Зјаче – угледног композитора, џез гитаристе и професора џез одсека на Универзитету у Ротердаму.  

Зјача је колекционар највреднијих гитара данашњице и поклонио је изузетан примерак из своје богате колекције Нишвил музеју као знак поштовања за све што Нишвил чини за промоцију џез уметности.

У пропратном писму Ратко Зјача је навео:

Одушевљен сам што је Србија једна од ретких земаља која поседује џез музеј и тако велики и угледан фестивал какав немају далеко богатије земље.

Живим и радим више од 30 година у Ротердаму који организује највећи европски џез фестивал „North Sea“ на коме сам наступао, као и на Нишвилу – и могу да кажем да Нишвил има далеко бољу атмосферу, организацију и публику  – иако има педесет пута мањи буџет. Заједно су оправдано уврштени од стране лондонског Гардијана међу 10 најбољих европских џез фестивала.

Нишвил заслужује далеко већу подршку којим би, сигуран сам , привукао више туриста него мој North Sea фестивал.  Привилегија је бити учесник Нишвила. Гитара је моја скромна захвалност Нишвилу за све што је урадио у мисији  промоције истинске културе и покретања џез музејн а јединственог у Европи“ – стоји у писму Ратка Зјаче.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО