КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

„Европска ноћ истраживача” на шест локација у Нишу

У Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању ће током целе радне недеље бити представљена изложба фотографија „Путовање кроз културно наслеђе“. Такође, биће организована и разна предавања о традицији, култури, историји и науци.

У Павиљону у Тврђави биће постављен штанд ЕУ инфо кутка из Ниша на којем је организован и ЕУ квиз.

Поводом 120 година од рођења и 25 година од смрти песникиње Десанке Максимовић, Универзитетска библиотека „Никола Тесла“ организоваће изложбу „Обећала си да ћеш бити вечна“. Циљ изложбе је да се посетиоци подсете дела ове песникиње, али и порука и вредности које је преносила млађим нараштајима.

У Археолошкој сали Народног музеја, посетиоци ће моћи  да се упознају са средњевековном Србијом кроз презентацију хладног оружја.

У логору на Црвеном крсту одржаће се презентација личних предмета и докумената затвореника. Поред тога, очекује се и емитовање документарног филма о Бубњу након чега ће посетиоци моћи да разговарају са редитељем и истраживачима.

Спомен собе Бранка Миљковића и Стевана Сремца биће отворене за посетиоце и у њима ће најмлађи моћи кроз игру да се боље уплознају са делима ових књижевника.

(Slovojuga.rs, И.П.С.)

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО