КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Добошар најавио нови нишки часопис „Слово југа“

Промоција часописа „Слово југа“ одржана је синоћ у хали „Чаир“, у оквиру 53.Сајма књиге и графике, на којој су најављене ексклузивне приче о људима и обичајима југа Србије. Основна идеја оснивања овог штампаног часописа је ревитализација културне баштине овог дела Србије, као и неговање старих мерила вредности и моралних норми.

promocija-dobosar

Посебна атракција био је добошар који је речима „Даје се на знање, даје се на знање, читајте тазе новине Слово југа“ позивао на промоцију часописа. Ова оригинална идеја представљања часописа изазвала је позитивне овације присутних.

161201-promocija

Промоцију је отворио Драгослав Петковић, познатији као Петко Нишавац који је прочитао писмо „Ивка Јорганчије са онај свет“, а кроз читање публику је подсетио на дух старог Ниша.

Први број часописа посвећен је људима и обичајима старог Ниша. У наредним бројевима више простора даћемо и причама из других градова југа Србије, рекао је главни уредник часописа, Драган Илић.

На промоцији је представљен богат садржај часописа. Издвојене су рубрике „Дигитализација културне баштине“, „Ревитализација културне баштине“, „Манастири и цркве југа Србије“, „Бисери југа Србије“ и остале.

Прве реакције читалаца су одличне. Посебно ме је изненадило када ми је једна госпођа рекла да сада, након што је прочитала часопис, зна по чему је Црвени певац добио назив, каже Жељко Веселиновић из удружења „Хуманис“.

Свим присутним љубитељима писане речи подељен је први број часописа „Слово југа“.

Д.Васић

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО