КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Да ли се квалитетна забавна музика на велика врата враћа у Ниш?

Нишка тврђава, од 29. до 31. маја, одзвањаће музиком коју, како кажу организатори, треба сачувати од заборава и треба је учинити доступнијом млађој генерацији.

У богатом музичком програму првог нишког „Евергрин фестивала“ учествоваће многа позната имена са „exYU“ сцене, а нишка публика ће имати прилике да чује највеће хитове забавне музике 60-тих, 70-тих и 80-тих година прошлог века.

Како је предвиђено првог дана фестивала, већ од 13 сати почеће пратеће манифестације попут трибине под називом „Стварање младих аутора“, на коме ће говорити Владимир Граић, директор ПГП РТС-а. Предвиђена је и изложба фотографија Душана Митића Цара као и изложба уметничких лутака Милице Штрбо, а диригент Војкан Борисављевић ће од 20 сати представити књигу „Моја Одисеја“.

У концертнo-фестивалском делу, који се одржава другог дана Фестивала, учествоваће уметници попут Ладе Лесковара, Бети Ђорђевић, Драгана Николића Нунета, Наде Павловић, Неде Украден, Леа Мартина, оркеста Импресија, а програм ће другог дана Фестивала, водити Небојша Дугалић.

Време фестивала како је назив друге фестивлске вечери биће одржана на Летњој позорници у Тврђави од 20 сати. Диригент ће бити Војкан Борисављевић, аутор нових аранжмане за популарне мелодије за које је ове године добио награда од Удружења композитора Србије.

Очекујемо да ће публика певати заједно са нама„, каже Војкан Борисављевић, објашњавајући да он примећује како се последњих година враћа интерес публике за „ту добру, стару музику„.

Тврђавом ће летети звици песама као што су Принцеза“, Почнимо љубав испочетка“, Зора је“. Музички времеплов биће посластица за све поштоваоце  обожаваоце некадашњих песама које су на плочама имале милионске тираже.

Kroger Feedback Survey to win free Kroger Fuel Points

Трећи фестивалски дан је посвећен групи Кербер и њиховим сјајним композицијама које ће овога шута бити изведене у симфонијском аранжманима. Мислим да ће то бити право освежење“, каже диригент Војкан Борисављевић.

Наступиће и хор „Бранко“ који је имао велики успех на недавном концетру групе „Кербер“ у Београдском Сава центру.

Сваке године додељиваће се фестивалска „Евергрин“ награда, а ове године, награду ће добити нишки рок састав „Кербер„.

Како каже Гале из Кербера уврштавањем у евергрин музику њихове песме допијају потврду правих вредности:

Те песме су заживеле, прошле време и доказале се као такве. Кербер пуног срца долази на овај фестивал у свом граду. Ово је наше прво дете, надам се да ће Фестивал заживети„, рекао је Гале из Кербера.

Улаз за сва три дана Фестивала и све догађаје је бесплатан. Ове године Евергрен фестивал је увертира за обележавање градске славе, а за наредне се очекује да буде стална градска манифестација уврштена у програмске активности.

Е.О.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО