КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Зашто су Новине још увек важне – Слово југа

Драги читаоци,

„Слово југа“ је нов часопис за ревитализацију културне баштине југа Србије. Желимо да спојимо младе и старе генерације, представимо људе, обичаје, догађаје и заштитимо од заборава богату материјалну и нематеријалну културну баштину са простора југа Србије.

Понудићемо садржај кроз који желимо да подсетимо и негујемо стара мерила вредности и моралне норме као што су породица, пријатељство, бонтон, ширење опште културе и културе понашања на улици, кафани, позоришту…

slovojuga-prvi-broj-iz-ruke

Издавач часописа је Удружење за развој квалитета живота и рада грађана “Хуманис“ из Ниша. Удружење је основано 2000. године у Нишу. У оквиру своје широке делатности, удружење се специјализовало за издаваштво и дигитализацију културне баштине. Организатор је истоимене е-библиотеке „Слово југа“ и стално радимо на проширењу фонда библиотеке.

Наша реалност је дигитална, али и у ери дигиталног доба штампани медији и даље имају своје место

Многи су предвиђали да ће новине нестати прво због радија, затим телевизије и сада интернета који их је истина и најозбиљније угрозио. Међутим, новине су ипак још увек ту.

Данас, више него икад раније, штампа има велику архивску вредност. Није могуће променити садржај и штампа остаје трајно у архиви да сведочи о времену. Дигитална издања су брза, много бржа, али се садржај лако мења у времену, текстови могу да нестану, а огромна архива неће баш увек имати исти резултат претраге.

Немојте ме погрешно схватити, велики сам обожавалац интернета. Од првих дана интернета користим све што пружа. И наш нови часопис „Слово југа“ биће на интернету. Промовисаћемо домаћи ћирилични домен .СРБ као основну адресу часописа на интернету: СЛОВОЈУГА.СРБ

Међутим, штампано и дигитално издање часописа „Слово југа“ неће бити пресликани једно другом. Штампано издање имаће пре свега угођај читања новина и ствараће квалитетну и вредну архивску грађу. Дигитално издање пратиће штампано, учиниће га свакодневнијим, брзим, дељивим, мобилним.

Драган Илић

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО