КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Ученици са Косова и Метохије се упознају са богатом традицијом Ниша у оквиру „Дечије уметничке колоније Грачаница“

Манифестација „Дечија уметничка колонија Грачаница“, у организацији Нишког културног центра, одржава се по деветнаести пут од 4. до 8. јуна. Из НКЦ-а кажу да ће ове године угостити дванаесторо ученика и наставника ОШ „Трајко Перић“ из Великог Ропотова код Гњилана.

Рад ове колоније се састоји од богатог и разноврсног програма, који садржи песничку, музичку, глумачку и ликовну радионицу, дружење са ученицима из основних школа у Сићеву, Нишу и Нишкој Бањи, учење скаутских вештина уз помоћ извиђачких одреда, обилазак споменика културе и историје. Учесници ће бити смештени у Регионалном центру, наводе из НКЦ-а, а током боравка у Нишу учествоваће у разноврсним активностима, како би проширили знања и стекли нова искуства.

Обићи ће културно-историјске знаменитости града, присуствовати културним догађајима те посетити  Коњички клуб „Чегар“. Посета Градској кући је још један важан део програма, где деца могу да се упознају са радом локалне  самоуправе и значајем институција у свакодневном животу заједнице“ – наводе организатори.

Циљ ове манифестације, која је по много чему јединствена у Србији, јесте да се талентована деца са Косова и Метохије упознају са богатом прошлошћу, традицијом и наслеђем Ниша и околине, али и омогући им присуство актуелним догађајима везаним за културу, уметност и спорт, као и рад са познатим уметницима и њиховим вршњацима са овог подручја.

Нишки културни центар редовно објављује књигу најлепших песничких и ликовних радова деце са Косова, насталих на Колонији и приспелих на конкурс за избор учесника Колоније.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО