КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Пантелејска излетишта спремна за почетак сезоне

Традиционално, у сусрет првомајским празницима и очекиваном масовном окупљању излетника на Каменичком вису, Градска општина Пантелеј спровела је велику акцију чишћења и претпразничног сређивања овог популарног излетишта и тиме означила почетак нове излетничке сезоне на свим пантелејским излетиштима.

Поред кошења травнатих површина и комплетног чишћења излетничких простора обновљено је и постојеће игралиште надомак излетничког комплекса на  Вису, постављањем нових кошаркашких табли које је обезбедила Општина Пантелеј. У акцији су учествовали  запослени у Градској општини Пантелеј и ангажовани радници на јавним радовима, уз потребну опрему, механизацију и стручно-техничку подршку јавних предузећа Паркинг сервис и Медијана, чије су екипе претходних дана припремиле за излетнике и успутне просторе до Каменичког виса, на Чегру и Дабилу.

За љубитеље простора на обали Нишаве, Општина је са радницима на јавним радовима и екипом ЈКП Медијана, припремила и део приобаља код Врежинског базена где је предвиђена целодневна првомајска кулинарска манифестација у организацији Удружења угоститељско-туристичких посленика града Ниша.

Уз бесплатне вреће за одлагање излетничког отпада, које ће комунални редари поделити излетницима 1. маја, из Општине се уједно упућује апел за очување природног окружења током предстојећег активног и масовног боравка на излетничким просторима.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО