КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Особама са инвалидитетом у општини Пантелеј омогућен превоз за имунизацију

Како би вакцине, по избору грађана, биле доступне свим житељима Пантелеја, ова Градска општина омогућила је организован бесплатан превоз за вакцинацију или долазак екипа Дома здравља на кућну адресу. То се, пре свега односи на старе, слабо покретне грађане и особе са инвалидитетом.

Као што је познато, грађани су Астра Зенека и кинеску вакцину могли добити и у кућним условима, док се вакцине Спутњик и Фајзер-Бионтек примају искључиво у здравственим установама.

Што се тиче  имунизације, ми смо учинили све као Градска општина, један одговоран део локалне самоуправе, да информишемо пре свега наше грађане да је могуће да дођу и да се вакцинишу. Такође смо радили на томе, да у сарадњи са Домом здравља обиђемо сва села на територији Пантелеја, где је људима омогућено да добију вакцину и у својим кућама. То се односило углавном на непокретне грађане и особе са инвалидитетом. За оне који су били покретни, а желели су да приме вакцину која није кинеска или Астра Зенека, које могу да се дају у кућним условима, организовали смо бесплатан превоз аутобусима до Дома здравља“, рекла је недавно Наташа Станковић, председница ГО Пантелеј.

Велики број грађана, који због слабе покретности или инвалидитета, није могао да прими другу дозу вакцине у некој од установа, је већ ревакцинисан у кућним условима, а из ГО Пантелеј кажу да је њихов одзив за вакцинацију и ревакцинацију велики.

Можемо рећи да је већ 70 одсто житеља Горњег Матејевца вакцинисано. У више наврата смо обезбедили превоз аутобусима како би сви заинтересовани, а ово се пре свега односи на  старе и особе са инвалидитетом, били вакцинисани. Код непокретних грађана долазиле су екипе Дома здравља, тако да је свако ко је желео, без обзира на немогућност одласка, без проблема вакцинисан, уз помоћ сарадње ГО Пантелеј и Дома здравља“, каже Немања Рајковић из Горњег Матејевца, већник ГО Пантелеј.

Иначе, вакциналне екипе Дома здравља доступне су свакодневно за непокретне и слабо покретне грађане на градском терену свих градских општина, а број телефона за информације за ангажовање теренских екипа је 018/503-516.

Д.Н.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО