КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Одржано прво такмичење „Деца победе“ у Нишу – игра за развијање оријентације у простору

Удружења „Ромашка“ из Панчева и „Сојуз“ из Београда у сарадњи са друштвом „Наисус“ из Ниша по први пут (13.08.2021) су организовали манифестацију „Деца победе“ у нишком парку Чаир за децу од 7 до 15 година која су се опробала у вештинама оријентације, читања мапа и знања из историје и географије.

Екипа „Лавови“ иде на финално такмичење у Београд

У хладовини парка Чаир, на амфитеатру код фонтане, постављен је штаб манифестације „Деца победе“. Игра је организована тако да су учесници добили мапу парка Чаир и задатак да открију где се налази скривена тајна која разрешава задатак. Постављена су четири пункта, а на сваком од њих екипе су требале да реше одређени задатак, у виду логичке игре или знања из историје и географије. Када се задатак реши добија се део шифре, а решавањем свих задатака екипа добија коначне координате места на коме се налази тајна.

Штаб – подела мапа екипама са скривеном тајном

Најуспешнија је била екипа „Лавова“ која је најбрже пронашла сакривену тајну и решила постављен задатак. Као победници првог такмичења „Деца победе“ у Нишу, екипа „Лавова“ се пласирала на финално такмичење које ће се одржати у Београду.

Обуку из прве помоћи демонстрирали су лекари Српско-руског хуманитарног центра у Нишу

Пре самог такмичења, практичне вежбе из општег знања у пружању прве помоћи повређенима, окупљеној деци у Чаиру демонстрирали су лекари из Српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

Екипа „Лавова“ из Ниша прва је донела решење скривене тајне

Манифестацију „Деца победе“ подржао је Координациони савет сународника Руса у Србији и Руски дом, а игра је осмишљена од Волонтерске организације „Волонтери Победе“ из Русије и одржава се у више земаља света, а од ове године и у Србији.

Д.И.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО