КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Филмски сусрети од 26. августа до 1. септембра у Нишу

Најстарији филмски фестивал у Србији посвећен дугометражном филму, 58. Фестивал глумачких остварења играног филма – Филмски сусрети Ниш, биће ове године одржан од 26. августа до 1. септембра на Летњој позорници у нишкој тврђави.

У току је селекција филмова, а рок за пријаву је продужен до 10. јула. Уметнички директор фестивала је Растко Јанковић, председник Удружења филмских глумаца Србије, селектор филмова је филмски критичар, Дејан Дабић, а директор фестивала је Срђан Савић, директор Нишког културног центра.

Као и ранијих година биће додељено осам званичних награда: Гран при НАИСА за најбоље глумачко остварење, ЦАР КОНСТАНТИН за најбољу мушку улогу и ЦАРИЦА ТЕОДОРА за најбољу женску улогу, повеље за изузетну женску и мушку улогу, награде за женску и мушку епизодну улогу и награда за најбољу дебитантску улогу.

Оснивачи фестивала су: Град Ниш и Удружење филмских глумаца Србије, организатори су: Удружење филмских глумаца Србије и Нишки културни центар, а покровитељи: Министарство културе Републике Србије и Филмски центар Србије.

СЈД

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО