КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Етно фестивал игре и песме „Чувајмо традицију, то је наша будућност“ у храму Васкрсења Христовог

Са благословом његовог преосвештенства епископа нишког Господина Арсенија, храм Васкрсења Христовог организује Етно фестивал игре и песме под називом „Чувајмо традицију, то је наша будућност“. Фестивал ће се одржати у суботу 18. маја, са почетком у 18 часова, на платоу испред Богословије Светих Кирила и Методија.

Храм Васкрсења Христовог организује овај фестивал у сарадњи са Фолклорним ансамблом народних игара и песама „Мозаик“ из Ниша који је недавно обележио 9 година рада и постојања годишњим концертом под називом „Кофер успомена“

На Фестивалу ће се представити фолклорни ансамбли из Србије и дијаспоре, удружења за неговање традиције, удружења старих занатлија и певачке групе“ – наводе организатори фестивала.

Ансамбл народних игара и песама „Мозаик“ основан је 2015. године као удружење грађана које се бави очувањем традиције, обичаја и записима наше традиције. При самом ансамблу активно раде 6 фолклорних група које окупљају фолклораше узраста од 5 до 65 година. На свом репертоару имају кореографије из свих крајева Србије, па тако и поседују доста делова оригиналних ношњи где постају полако и покретни музеј ношњи.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО