КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Договорена сарадња Универзитета у Нишу и руског Универзитета у Пскову – могућност стицања двојних диплома

Уговор о сарадњи којим је предвиђена сарадња у науци, настави, реформи студирања, заједничким студијским програмима, издаваштву, могућност стицања двојних диплома на докторским студијама, потписали су Универзитет у Нишу и руски Псковски државни универзитет.

Ректорка Псковског државног универзитета, Русија, проф. др Наталија Иљина и ректор Универзитета у Нишу проф. др Драган Антић потписали уговор о сарадњи два Универзитета. Овом приликом ректорка Иљина је домаћинима упутила позив за посету Међународном центру за алате у новембру, као и за учешће нишких студената у летњој школи и летњем институту за докторанде.

Овим документом је предвиђена сарадња у науци, настави, реформи студирања, заједничким студијским програмима, издаваштву,  могућност стицања двојних диплома на докторским студијама, као и заједничко учешће у међународним пројектима, мобилност и слично“ – наводе из Универзитета.

Псковски универзитет има сарадњу са преко 30 међународних партнера, даје могућност стицања двојних диплома на свим нивоима образовања и располаже са десетином мултидисциплинарних института.

М.Т.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО