КЛУБ ЧИТАЛАЦА СЛОВО ЈУГА

Дани Менсе у Нишу

Дани Менсе који се по традицији одржавају током обележавања Градске славе у Нишу, ове године су одржани у време Нишвил џез фестивала (12-15.08.2021). Дружење уз нове садржаје окупило је чланове Менсе из целе Србије, а највише пажње је побудило разгледање Музејa индустријске и технолошке баштине, представљање енциклопедије Знамените личности Ниша и предавање о индустријском наслеђу Ниша у Научно-технолошком парку.

Током Дана Менсе у Нишу, сви чланови Менсе имали су могућност да пробају технику спуштања ужетом низ стену која је организована у Јелашничкој клисури у сарадњи са Весном Павловић, мајком Сташе Гејо српске репрезентативке у спортском пењању, као и да посете утврђење Железник поред Ниша и Музеј Чаја на Видришту Небојше Стаменовића, познатијег као Неша Травка. Он је одржао предавање о лековитом и јестивом самониклом биљу са примерима из баште и са ливаде.

Овом приликом, председница удружења Менса Србије, Александра Боровић положила је цвеће на Споменик совјетским војницима страдалим у нишком инциденту.

Учесници Дана Менсе у Нишу чули су причу о овом јединственом догађају за који се претпоставља да је узроковао почетак хладног рата, а што су затим могли да прочитају и у новом броју часописа „Слово југа“ који је овом приликом подељен свим учесницима манифестације.

Д.И.

spot_img

ВАШ КОМАНТАР

Ваш коментар!
Унесите своје име

ПОВЕЗАНО

ИЗДВОЈЕНО